A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Leszámolnának a rémes iskolai menzával Szentesen: hamarosan változások történnek a helyi közétkeztetésben

Petíció írásba fogtak a szülök, miután elegük lett az ehetetlen menzai kosztból - úgy tűnik, sikerrel jártak hamarosan új menüt kapnak majd a gyerekek.

Betelt a pohár a szentesi szülőknél! A helyi gyerekek ugyanis annyit panaszkodtak otthon a rossz minőségű, ehetetlen és nem túl igényesen tálalt ételekre, hogy úgy döntöttek, saját kezükbe veszik az ügyet. Online petíciót indítottak, amelyet rövid időn belül 150-en alá is írtak - főleg azt sérelmezték, rendre éhesen érkezik haza hozzájuk csemetéjük. Épp ezért egy internetes csoportot alakítottak, ahova egyfelől az említett, kifogásolt ételek képét posztolják, de megosztanak fotókat követendő példaként igényesen tálalt, minőségi menzás fogásokról is.

Az elégedetlenség híre eljutott a konyhavezető mesterszakácshoz, Nyári Jánoshoz is, aki 2016-óta tölti be ezt a posztot. Ő is elismerte, vannak problémák, de hangsúlyozta: nem mindenhova ér el a keze.

"A tálalókonyhákat nem mi igazgatjuk, így nem is ellenőrizhetem. Már kértem az intézményvezetőket, hogy engedélyezzék ezt. Amikor ta­valy voltak kint a Nébihtől ellenőrizni ezeket a konyhákat, ők is nagyon sok problémát fedeztek fel" - nyilatkozta Nyári a Délmagyarnak.

Mindezek ellenére igyekszik javítani a helyzeten, épp ezért már új, javított menüt állítottak össze az óvódások számára, amely a tervek szerint hamarosan az iskolákban is leváltja az előzőt. Ezen felül Nyári várja a szülőket és szeretné, ha megnéznék illetve meg is kóstolnák a központi konyhán készült ételeket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések