A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Leállították a velencei FINA-uszoda építését

Leállították Velencén a FINA-uszoda építését, miután a város ellenzéki polgármestere, Gerhard Ákos elkezdett összevissza jelentgetni mindenkit, ahelyett kieszközölte volna a hiányosságokat.

A polgármester azt írta, hogy Velence önkormányzata betekintést kért a helyi uszodaépítéssel kapcsolatos iratokba, emiatt az építőkhöz fordultak. Mivel az uszoda megépítésének kezdetekor még a korábbi polgármester volt hivatalban, ezért kérték a beruházás helyszínéül szolgáló földterületre vonatkozó, az építési engedéllyel és az építési tevékenységgel összefüggő, illetve a tulajdonosi hozzájárulásra vonatkozó dokumentumok elküldését a polgármesteri hivatal számára.

Kérésük ellenére azonban a tulajdonosi hozzájárulást nem továbbították, többszöri egyeztetés ellenére sem. Mindemellett a kért papírt nem találták sem a polgármesteri hivatalban, sem az építési folyamattal kapcsolatos elektronikus felületen.

Emiatt a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztályához fordultak, tájékoztatást és intézkedést kérve. Ezután az illetékes hatóság helyszíni szemlét tartott november 17-én, melynek során az építést végző kft. ügyvezetője átadott az építési hatóság jelenlévő ügyvezetőjének egy tulajdonosi hozzájárulásként feltüntetett iratot, melyen az előző polgármester aláírása szerepelt. A keltezés időpontja 2019. július 4. volt.

A helyszínen bemutatott dokumentum több szempontból sem felel meg a jogszabályi előírásoknak
- nincs bélyegzővel ellátva
- nincs fejléce
- sem iktatószáma
- és nem szerepel rajta az sem, hogy a képviselő-testület mely határozatával hatalmazta fel a korábbi polgármestert az irat kiadására

Annak ellenére, hogy a nyilatkozaton lévő dátum szerint volt aznap képviselő-testületi ülés, ám az uszodaépítéssel kapcsolatos tulajdonosi hozzájárulás kiadása nem került napirendi pontra, így nem is születhetett döntés erre vonatkozóan.

Ezek fényében a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztálya december 16-án a Velencei Városi Uszoda építésére vonatkozó építési kivitelezési tevékenységet leállította.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések