A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Külön testőr vigyáz Edvin Marton milliárdokat érő hegedűjére

Az Emmy-díjas magyar hegedűművész a világ egyik legdrágább hangszerén fog vasárnap játszani a Tüskecsarnokban. A méregdrága műkincsre egy testőr vigyáz majd.

Edvin Marton egy fellépés keretein belül népszerűsíti a Kings on Ice nevű műkorcsolya gálát december 9-én. A fiatal művész a világ leghíresebb műkorcsolyázóival, köztük Evgeni Plu­shenko kétszeres olimpiai bajnokkal lép fel, és a jeles alkalomból egy igazi hegedűritkaságon fogja kísérni a sportolókat.

„1699-ben készült Stradivari-hegedűn játszom majd, amit a német tulajdonos tíz évre biztosított nekem. Ez a világ egyik legdrágább hangszere, igazi műkincs. Nehéz meghatározni az értékét, de az biztos, hogy tizenötmillió euró, mintegy ötmilliárd forint körül van” – árulta el a Borsnak a hegedű értékét övező titkokat Edvin, aki hozzátette, hogy magas biztosítás van a hegedűn, a speciális védőtokja pedig GPS-szel és kódzárral felszerelt.

„Csupán előadásokon használom ezt a hangszert, egyébként a saját, számomra szintén nagyon különleges hegedűmön gyakorolok. Ez ko­rántsem ilyen drága, ára egymillió euró, mintegy 332 millió forint körül mozog” – folytatta a hegedűvirtuóz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések