A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Félmillió embernek kellett elhagynia az otthonát: erős széllel csapott le a tájfun a Fülöp-szigetekre, többen is meghaltak

A Fülöp-szigeteken pusztító, Kammuri névre keresztelt tájfun miatt közel fél millió ember kényszerült elhagyni az otthonát, és legkevesebb 17 halottja van az ítéletidőnek – számol be a helyi rendőrség és katasztrófavédelem közlései alapján a 24.hu.

A trópusi szél miatt 6500 ház és egy repülőtér is megrongálódott, az erős széllökések ablakokat törtek be és tetőket sodortak el, sőt több könnyűszerkezetes épület teljesen összedőlt.

Az időjárás miatt a légi közlekedés akadozott, szünetelt a keddi napon, de szerdára újra megnyitották a reptereket. A mai nap még több iskola zárva tart, de többek között a kormányhivatalokban már munkába álltak a dolgozók.

Az eddigi áldozatok közül négyen egy megáradt folyóba fulladtak, öt ember halálát a kidőlő fák és a szél által felkapott tárgyak okozták. Három ember halálát azonban még vizsgálják a hatóságok, illetve két embert eltűntként tartanak számon.

A tájfun a szigetországtól távolodva veszített az erejéből. Idén ez már a huszadik tájfun, ami az országban pusztít.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések