Hirdessen itt

Körözés alatt a miniszter volt férje: itt a Kormányzati Tájékoztatási Központ válasza az ügyben

Országos körözés alatt áll Balogh Sándor üzletember, akinek arcképét a Szabad Pécs szúrta ki a rendőrség körözési listáján.

A férfit, aki Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszter volt férje, költségvetési csalás gyanúja miatt körözik, amit tegnap egészített ki az ügyészség befolyás vásárlásának gyanújával – írta a 444.hu.

Balogh korábban is kétes üzletei miatt szerepelt már a sajtóban. Legutóbb a pécsi Zsolnay Porcelángyár körüli ügyek kapcsán merült fel a neve, ő annak a kft.-nek a tulajdonosa, amelyet a cég vagyonának átvételére hoztak létre.

A G7 portál szerint a szerencsi származású vállalkozó több száz vállalatból álló céghálót vezet, a vizes vb-t szervező Bp2017 Kft. legfőbb döntéshozója, a Magyar Szinkronúszó-szövetség elnöke, a külföldi kereskedőházak ötletgazdája, pálinkafőzéssel próbálkozik Ugandában, hozzá kötődik a százezrek által követett Középsuli websorozat, valamint több alapítvány és egyesület is.

Az első cikkek megjelenése után a Kormányzati Tájékoztatási Központ egy közleménnyel reagált: „Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter több mint 20 éve különváltan él Balogh Sándortól, semmilyen közös cégük, üzleti tevékenységük vagy gazdasági érdekeltségük nincs. Ezért minden olyan cikk, ami azt sugalmazza, hogy Bártfai-Mager Andreának köze lehet Balogh Sándor gazdasági tevékenységéhez, hatásvadász, politikai célú lejáratás.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések