Powered by Jasper Roberts - Blog

Kokainszállítmány volt a drogfutár autójában

Az északmacedón drogfutár Svájcból akart kábítószert csempészni hazájába.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást egy 27 éves északmacedón állampolgárral szemben. A férfi barátnőjével és annak édesanyjával jelentkezett kilépésre Magyarországról Röszke Autópálya-határátkelőhelyen 2019. december 2-án 17 órakor. A kiléptetést végző rendőr kérdéseire az autó tulajdonosa, a férfi idegesen és zavartan válaszolt, ezért fokozott ellenőrzésre félreállították a járművet.

Átalakított karosszéria

A kocsi jobb első kereke felett a karosszérián a rendőrök átalakítás jeleit találták, ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek segítségével a kérdéses elemet megbontották, ami alatt egy zsugorfóliázott – fehér port tartalmazó – téglát találtak. A helyszínen elvégzett gyors teszt szerint a talált anyag kokain. A rend­őrök a jármű szemléje alkalmával a jobb, illetve a bal első kerék feletti rejtekhelyeken további négy kábítószergyanús anyagot tartalmazó téglát találtak.

A kirendelt vegyészszakértő elsődleges véleménye szerint a lefoglalt anyag kokain. A kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 100 millió forint.

A jármű tulajdonosát, a 27 éves északmacedón férfit elfogták, majd jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Vallomásában elmondta, hogy nincs jogosítványa, ezért kérte meg barátnője anyját, hogy rokonlátogatás ürügyén elvitesse vele magát Svájcba, ahol a drogot ő szerelte be az autóba, arról a két nőnek tudomása nem volt.

0 Megjegyzések