A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiegészülnek a honvédség feladatai: a katonákat eresztik Magyarországon az új típusú fenyegetésre

Az országgyűlés 153 igen, 32 nem szavazattal és két tartózkodás mellett döntött egyes törvények honvédelmi kérdésekkel összefüggő módosításáról.

A jövő január 1-jén hatályba lépő módosítások szerint a honvédség eddigi feladatai kiegészülnek a kibertérből származó fenyegetések elleni fellépéssel, a mindenkori kormány pedig meghatározza a katonai kibertérműveleti erők, illetve a hibrid fenyegetésekkel szembeni ellenállóképesség és védelem feladatait.

A honvédelmi törvénybe foglalják a katonai kibertérműveletekre vonatkozó különös szabályokat, és pontosítják a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat kiberfenyegetésekkel kapcsolatos feladatait.

Módosulnak a hadkötelesek nyilvántartására vonatkozó szabályok és a potenciális hadköteles fogalma is. Ezzel a kormány célja az, hogy már békeidőszakban ki lehessen szűrni azokat, akik biztosan nem, vagy nem biztos, hogy behívhatók a hadkötelezettség bevezetését követően katonai szolgálatra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések