Hirdessen itt

Kenderesi Tamás priusz nélkül megússza a zaklatási botrányt, indulhat a tokiói olimpián

Nincs büntetőjogi következménye Kenderesi Tamás olimpiai bajnok úszó Dél-Koreában történt tettének, igy nem lesz priusza, azaz indulhat a tokiói olimpián – közölte a Magyar Úszó Szövetség.

Mint megírtuk, Kenderesi Tamást szexuális zaklatással vádolták meg a dél-koreai vizes világbajnokságon, miután egy bárban hozzáért egy ott dolgozó pincérlány fenekéhez. Az ottani bíróság pénzbírságot szabott ki a magyar úszóra, 740 ezer forint körüli összeget kellett befizetnie, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) pedig itthon írásbeli megrovásban részesítette.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szabályzatában az olimpiai indulás feltételei között szerepel, hogy a sportolóknak büntetlen előéletűnek kell lenniük. Az RTL Klub emiatt megkereste meg a Magyar Úszó Szövetséget, hogy Kenderesi ügyében a MÚSZ-nak mi az álláspontja. Kenderesi Tamás büntetlen előéletű – érkezett a válasz.

Borbély Zoltán, az úszó jogi képviselője azt is elmondta a televíziónak, hogy az eset a sportoló erkölcsi bizonyítványába sem került bele, így ha az eredményei alapján jogosult rá, indulhat a tokiói játékokon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések