A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Itt vannak a leghatásosabb gyógyteák a megfázás ellen

A hideg téli időszakban sajnos könnyebben náthásak leszünk, megfájdul a torkunk, gyakrabban köhögünk. Hogyan enyhíthetünk a kellemetlen tüneteken?

A természet patikája ebben is segít nekünk. Az alábbi gyógyteák hatékonyan enyhítik a megfázás kellemetlen tüneteit. A forró italokat fogyasztás előtt mindig szűrjük le és érdemes mézzel ízesíteni őket.

Bodzavirág

A bodzatea hatásos ellenszere a meghűléses betegségeknek, csillapítja a lázat, felszabadítja a légutakat és erősíti az immunrendszert. A teához forrázzunk le 2 tk. szárított bodzavirágot 2-3 dl vízzel, fedjük le, majd 5 perc múlva szűrjük le.

Hársfavirág

A gyógynövény teája hatékony hurutoldó, gyulladáscsökkentő és köhögés csillapító. Forrázzunk le 3 dl vízzel 2 tk. szárított hársfavirágot, majd hagyjuk állni 15 percig.

Kamilla

A kamilla teája gyulladáscsökkentő, immunerősítő és izzasztó tulajdonságai miatt hatásos ital a megfázás ellen. Ehhez forrázzunk le 3 kk. szárított kamilla virágzatot 2 dl vízzel, és áztassuk 10 percig.

Kakukkfű

A kakukkfű teája kiváló hurutoldó, valamint baktérium-, vírus- és gombaölő tulajdonságokkal is rendelkezik. Forrázzunk le 2 dl vízzel 2 ek. szárított kakukkfüvet, majd 5-10 percig áztassuk.

Zsálya

A növény teája antibakteriális hatású, enyhíti a torokfájást, a gyulladást, a köhögést, valamint kiválóan fertőtlenít. Öntsünk 1 púpozott tk. szárított zsályára 2,5 dl forró vizet, majd fedjük le 10 percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések