A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Itt van az egykori amerikai elnök véleménye: ezt gondolja Barack Obama a női vezetőkről

Bár a nők sem tökéletesek, de „vitathatatlanul jobbak”, mint a férfiak, akik napjaink legtöbb problémáját okozzák – mondta Barack Obama, az Amerikai Egyesült Államok volt elnöke egy Szingapúrban tartott zártkörű eseményen.

„Meggyőződésem, hogy ha legalább két évig a világ minden nemzetét nők irányítanák, jelentős javulást tapasztalnánk nem csak az élet minőségét, hanem az országok által elért eredményeket tekintve is” – mondta az USA elnöke, Barack Obama egy Szingapúrban tartott zártkörű eseményen – írja a BBC. .

Obama később hozzátette: természetesen a nők sem tökéletesek, ellenben „vitathatatlanul jobbak”, mint a férfiak, akik szerinte a világban tapasztalható legtöbb problémát okozzák azzal, hogy annak ellenére sem akarják átadni az irányítást, hogy kiöregedtek a pozíciójukból.
Barack Obama, az Amerikai Egyesül Államok egykori elnöke szerint a nők jobb vezetők lennének, mint a férfiak. Fotó: Northfoto

„Fontos lenne tudatosítani a politikai vezetőkben, emlékeztetni őket arra, azért vannak ott, hogy a munkájukat végezzék, és nem azért, hogy saját hatalmukat növeljék és fontosságukat hangsúlyozzák egy életen át" – jelentette ki az Egyesült Államokat 2009 és 2017 között vezető Obama, aki elmondása szerint a hivatali ideje alatt is többször elgondolkodott egy olyan világon, amelyet többségében nők irányítanak.

Arra a kérdésre, elgondolkodott-e már azon, hogy visszatérjen a hatalmi színtérre, az 58 éves politikus kijelentette, minden vezetőnek éreznie kell, mikor jött el az idő a visszavonulásra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések