Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ilyen finom aprósütit tuti nem evett még. Ráadásul a gyerekek kedvence is lehet!

Ha már úgyis teles kiőrlésű lisztből készítjük el, cseréljük a cukrot is valamilyen édesítőszerre és a porcukrot is mellőzzük a tetejéről.

Hozzávalók kb. 22 darabhoz
A tésztához
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
7 dkg cukor
1 ek. azonnal oldódó porkávé
1 tojás
15 dkg hideg vaj
liszt a nyújtáshoz

A töltelékhez
20 dkg marcipánmassza
2 ek. kókuszreszelék
1 csapott ek. azonnal oldódó porkávé
porcukor a szóráshoz

Elkészítés
1. A tésztához a lisztet, a cukrot, a kávéport és egy csipet sót összekeverünk. Hozzáadjuk a tojást, kisebb darabokban a vajat és először géppel, majd kézzel sima tésztává keverjük-gyúrjuk. Frissen tartó fóliába tekerjük, és 30 percre a hűtőbe tesszük.

2. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk két nagy tepsit. A tésztát lisztezett deszkán 4 mm vastagra kinyújtjuk. Karácsonyi kiszúróval párosával kiszúrjuk. A süteményeket a tepsibe helyezzük, 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

3. A töltelékhez a marcipánt, a kókuszreszeléket és a kávéport összegyúrjuk, 2 réteg sütőpapír között 4 mm-esre kinyújtjuk. A formákkal kiszúrjuk. Minden tésztaformára ráhelyezünk egy-egy hasonló marcipánformát, enyhén összenyomjuk. Porcukorral megszórva kínáljuk. Másnap a legfinomabb, de három hétig is eláll.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések