Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Így készíts szilveszteri szerencsemalacokat: a legfinomabb túrós pogácsából

Az évbúcsúztató sztárjai lesznek a szilveszteri szerencsemalacok.

Nyűgözz le mindenkit a mutatós és finom szilveszteri szerencsemalacokkal! Csak kicsivel tart tovább összedobni, mint a sima pogácsát. Mivel a tészta pár napig finom puha marad, így bátran elkészítheted előre. Kard Éva receptje neked is tetszeni fog.

Hozzávalók 20 darabhoz:

25 dkg liszt
25 dkg főtt krumpli
25 dkg túró
18 dkg sertészsír
1 teáskanál só

LEKENÉSHEZ
1 tojás

DÍSZÍTÉSHEZ
tökmag
egész fekete bors

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és vágd apró kockákra. Öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, dobj hozzá sót, majd főzd puhára. Szűrd le, és teljesen hűtsd ki. Tedd egy tálba a lisztet, és keverd hozzá a sót, majd a zsírral morzsold össze. Amikor már kezd morzsalékos lenni, rakd bele a villával összetört túrót, és krumplinyomóval nyomd bele a teljesen kihűlt krumplit. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze, majd legalább egy órára tedd a hűtőbe.

Pihentetés után lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát egy-másfél centi vastagra, és három különböző méretű pogácsaszaggatóval szúrd ki. A naggyal és a kicsivel ugyanannyi tésztát kell kivágni. Előbbi lesz a malac feje, utóbbi pedig az orra. A középső méretű szaggatóval fele annyi tésztát szúrj ki, majd éles késsel vágd négy egyforma részre. Ezek lesznek a fülek. A nagy tésztakorongokat rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, és a felvert egész tojással kend le.

Ezután helyezd rá a kicsi tésztakorongokat, majd szívószállal szúrj mindegyikre két orrlyukat. Utoljára tedd rá a füleket, és ujjal nyomkodd meg. Végül az egészet kend le a felvert tojással, és tökmagból vagy egész fekete borsból készíts szemeket. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 20-25 perc alatt süsd szép pirosra. A sütőből kivéve tálalás előtt teljesen hűtsd ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések