A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hatra emelkedett a cseh kórházban lelőtt áldozatok száma

Hat ember meghalt miután egy férfi tüzet nyitott az ostravai kórházban – írja az Index az a rt.com információira hivatkozva.

A lövöldözés kedden reggel 7 óra magasságában történt Csehország északkeleti részén, az ostravai egyetem kórházának traumatológiáján. Az egyetem a támadás ideje alatt zárva volt. A hatóságokhoz 7 óra 19 perckor futott be az első segélyhívás, az első egységek pedig öt perccel később már a helyszínen voltak, írta meg az Index a Sky információra hivatkozva.
Az elkövetőről a helyi rendőrség nem sokkal kilenc óra után a hivatalos Twitter-oldalán tett közzé egy fotót, ám a képet azóta eltávolították. A támadó az eset után elmenekült, jelenleg is szökésben van. A hatóságok hajtóvadászatot indítottak ellene, a térségben több rendőrségi helikopter is cirkál.

Egy 180 centiméter magas, piros kabátos férfit keresnek. A támadás után a kórházat kiürítették, illetve a közeli egyetemet lezárták. Andrej Babis cseh miniszterelnök az Index információi szerint törölte a mai napra tervezett programját és a helyszínre utazott.

Policie ČR on Twitter

Policisté přijali oznámení o střelbě v nemocnici v Ostravě Porubě. Na místě nyní policisté zasahuji. Proběhla evakuce osob.



„A helyi rendőrök mellé erősítés is érkezett. Sajnos, többen is életüket vesztették” – mondta a cseh közszolgálati televízióban Jan Hamacek belügyminiszter.

A Sky és a rt.com információ szerint rendőrség elfogta a férfit, aki a gyanú szerint végzett hat emberrel az a ostravai kórházban. Az beszámolók szerint az elkövetőt az autójában találták meg, azonban elfogása előtt magát is meglőtte. Eddig nem lehetett tudni milyen súlyosak a sérülései, ám az MTI információi alapján a férfi meghalt.
"Amikor az egyik helikopterünk megtalálta a keresett kocsit, a támadó főbe lőtte magát. A 42 éves férfi fél órára rá belehalt sebesüléseibe" - közölte Tomás Kuzel, az ostravai regionális rendőrség parancsnoka.

Csehországban négy éve, 2015 februárjában történt hasonló vérengzés. Akkor egy férfi a dél-morvaországi Uhersky Brod egyik vendéglőjében lövöldözött. Nyolc férfi és egy nő meghalt, a kilencedik halálos áldozat pedig maga a támadó volt, aki végzett magával is - olvasható az MTI-n.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések