Ez a tészta extrán sajtos, a karfiol pedig kifejezetten illik hozzá.
Igazi comfort food ez a karfiolos összesütött tészta, amire ráolvad a sajt, a tejszín pedig krémessé teszi a szószt. A bacon már tényleg csak a ráadás. A hidegben különösen jól esik egy ilyen fogás, és nem is hosszú idő elkészíteni.
Hozzávalók:
40 dkg tészta
20 dkg bacon
10 dkg trappista sajt
10 dkg krémsajt
10 dkg füstölt sajt
5 dkg vaj
3 dl tej
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
1 fej karfiol
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát rakd bő, lobogó vízbe, sózd meg, és főzd fogkeményre nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és egy másik edényben főzd roppanósra. A szószhoz a vajat hevítsd fel, add hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd világosbarnára. Öntsd fel a tejszínnel, és dolgozd csomómentesre. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, add hozzá a tejet, és rakd hozzá a háromféle sajtot. Amikor elolvadnak, húzd le a tűzről.
Egy tepsit kenj ki vajjal, és rakd bele a tésztát, a karfiolt, szórd meg baconnel, és öntsd le a sajtos szósszal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, vedd ki a sütőből.
0 Megjegyzések