A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Halálos hajsza az ékszerrablás után: négy áldozata van a floridai lövöldözésnek

Hollywoodi akciókrimibe illő autós üldözés és lövöldözés helyszíne volt a floridai nagyváros.

Két, postásnak öltözött fegyveres kirabolta a Miracle Mile sétálóutca egyik ékszerüzletét, majd a sofőrrel együtt birtokukba vették a UPS csomagküldő szolgálat közelben lévő járművét. A délutáni csúcsforgalomban 32 kilométeres üldözés vette kezdetét, amelynek végén nemcsak a két elkövető, hanem a túszul ejtett kézbesítő és egy autó utasa is életét vesztette.

A kocsik között kanyargó csomagszállító vérfagyasztó manővereit televíziós hírcsatornák helikopterei közvetítették, így azt is élőben mutatták, ahogy a kézbesítő kizuhant a járműből. A szirénázó rendőrautók „delegációs kísérőként” követték őket. Idővel 800 méter hosszúra nőtt a csóva, amelyet a hatósági járművek formáltak a nyitott tolóajtós vezetőfülkéjű jármű mögött. A döbbenetes események csúcspontján az autóikból kiugráló zsaruk körbevették és szitává lőtték a kisteherautót, miután az végérvényesen elakadt a dugóban.
Lövések már a Regent Jewelers ékszerboltnál is eldördültek, miután a két elkövető és a tulajdonos tűzharcba keveredett. A Miami Herald információja szerint egy plafonról visszaverődő lövedék homlokon találta az ékszerüzlet eladóját, de a hölgy túlélte a támadást, állapota stabil. Neki köszönhető a gyors intézkedés, mert ahogy az „álpostások” beléptek, rögtön élesítette a csendes riasztót.

Eddig nem derült ki, a fegyveresek mit és milyen értékben zsákmányoltak, de az bizonyos, hogy a tulaj lövései késztették őket menekülésre, és eközben ugrottak fel a UPS csomagküldő szolgálat közelben lévő járművére, majd az Interstate 75 gyorsforgalmi útra hajtottak, a nyomukban a rendőrökkel. Csodával határos módon, frontális ütközések nélkül száguldottak át a kereszteződések piros jelzésein.
– Veszélyes egyének ilyesmit tesznek, hogy menekülni tudjanak – foglalta össze a történteket Ed Hudak kerületi rendőrfőnök, de az FBI sem tudott választ adni, kinek a lövései által vesztette életét az autóban ülő áldozat és a kézbesítő, bár az bizonyosnak tűnik, hogy utóbbit az elkövetők ölték meg. Hosszú felderítés várható, a rendőröknek sok tanúvallomást kell felvenniük.

19 rendőr tüzelt rájuk

A BNO News úgy értesült, 19 rendőr 200 lövést adott le a csomagszállító kisteherautóra, a Miami Dade’s rendőr szakszervezet szerint viszont 11 rendőr tüzelt, és a közleményben az állt: először a gyanúsítottak nyitottak tüzet rájuk. Utóbbi információt az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is megerősítette. A CNN értesülése szerint 40 rohamkocsi érkezett a helyszínre, ahonnan egy súlyos sérültet mentőhelikopterrel szállítottak el, azonban azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki volt az illető.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések