Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Gesztenyebonbon marcipántalpon

Három mennyei íz keveredik egyetlen apró desszertben. Megéri elkészíteni és kipróbálni már most, hogy karácsonykor tökéletes legyen.

Hozzávalók 25 darabhoz

25 dkg édesített gesztenyemassza
1 ek. akácméz
1 ek. rum
1 narancs reszelt héja és leve
porcukor a sodráshoz
10 dkg natúr marcipán (50%-os)
1 kis cs. friss levendulavirág a díszítéshez
1 narancs a díszítéshez

Elkészítés

1. A gesztenyemasszát keverőtálba tesszük, villával összetörjük, majd hozzáadjuk a mézet, a rumot, a narancshéjat és 2 evőkanál leszűrt narancslevet. Egynemű masszává keverjük, és letakarva a hűtőben 30 percig pihentetjük.

2. A gesztenyemasszát porcukrozott munkalapon mutatóujjnyi vastag rúddá sodorjuk, majd 25 egyforma darabra vágjuk, kigömbölygetjük és 3-4 centi hosszú, kicsi rudakká formázzuk.

3. Ezután a marcipánt nyújtjuk ki porcukrozott munkalapon kisujjnyi vékony rúddá, szintén 25 egyforma darabra vágjuk és az ujjunkkal akkorára lapítjuk, mint a gesztenye rudacskák.

4. Végül 1-1 marcipántalpra 1-1gesztenyerudacskát teszünk, kicsit rányomjuk, a tetejét kiskéssel sűrűn beirdaljuk. 1-1 vékony narancshéjcsíkkal és friss levendulavirággal díszítjük. Hűtőben jól lehűtjük. Hűvös, száraz helyen 3-4 napig eláll.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések