A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gesztenyebonbon marcipántalpon

Három mennyei íz keveredik egyetlen apró desszertben. Megéri elkészíteni és kipróbálni már most, hogy karácsonykor tökéletes legyen.

Hozzávalók 25 darabhoz

25 dkg édesített gesztenyemassza
1 ek. akácméz
1 ek. rum
1 narancs reszelt héja és leve
porcukor a sodráshoz
10 dkg natúr marcipán (50%-os)
1 kis cs. friss levendulavirág a díszítéshez
1 narancs a díszítéshez

Elkészítés

1. A gesztenyemasszát keverőtálba tesszük, villával összetörjük, majd hozzáadjuk a mézet, a rumot, a narancshéjat és 2 evőkanál leszűrt narancslevet. Egynemű masszává keverjük, és letakarva a hűtőben 30 percig pihentetjük.

2. A gesztenyemasszát porcukrozott munkalapon mutatóujjnyi vastag rúddá sodorjuk, majd 25 egyforma darabra vágjuk, kigömbölygetjük és 3-4 centi hosszú, kicsi rudakká formázzuk.

3. Ezután a marcipánt nyújtjuk ki porcukrozott munkalapon kisujjnyi vékony rúddá, szintén 25 egyforma darabra vágjuk és az ujjunkkal akkorára lapítjuk, mint a gesztenye rudacskák.

4. Végül 1-1 marcipántalpra 1-1gesztenyerudacskát teszünk, kicsit rányomjuk, a tetejét kiskéssel sűrűn beirdaljuk. 1-1 vékony narancshéjcsíkkal és friss levendulavirággal díszítjük. Hűtőben jól lehűtjük. Hűvös, száraz helyen 3-4 napig eláll.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések