A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gázolás Komáromban – Figyelmeztetést adott ki a rendőrség

A komáromi balesetben elgázolt nőt kórházba vitték.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Komáromban szombaton. Az eddigi információk szerint nem sokkal 9 óra előtt egy Ford típusú személygépkocsival közlekedő 42 éves férfi a Mártírok úton Szőny irányába haladt, amikor elütött egy, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szabályosan közlekedő nőt. A balesetben a gyalogos megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

Az elmúlt hónapokban ugrásszerűen megnőtt a balesetek és gyalogosgázolások száma, ezért a rendőrség fokozottan kéri mind az autóvezetők mind a gyalogosok óvatosságát, szabályos közlekedését.

"Járművezetőként vezessenek körültekintően! Minden esetben fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet, hogy elsőbbséget tudjanak biztosítani az ott áthaladó gyalogosoknak! Várják meg, amíg a gyalogos átér az úttesten, hiszen az elsőbbségadási kötelezettség a gyalogos járdára való fellépéséig tart! Fel kell készülni arra, hogy a gyalogos esetleg figyelmetlenül vagy szabálytalanul lép az úttestre, ezért fontos a sebesség megfelelő megválasztása, hogy a váratlan helyzetekben is időben reagálni tudjanak!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a balesetek elkerülése érdekében maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet a szabályok maradéktalan betartásával." - írja a felhívásban a Police.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések