B. Tóth László döbbenetes vallomása: ezért nem hallgat otthon zenét a legendás Poptarisznya atyja

Mindig is a zene játszotta a főszerepet B. Tóth László életében. A Retró Rádión tavaly óta újra műsoron lévő legendás Poptarisznya atyja azonban meglepő választ adott a kérdésre: hogy mit hallgat akkor, amikor otthon végre lehuppan a kedvenc foteljába?

– Semmit, nálunk csend van! – döbbentett meg a lemezlovas, aki meg is magyarázta, miért nem szólnak otthonában a legjobb retró slágerek.

– Napi négy órán át szól a zene munka közben, de amikor otthon leülök a fotelba, akkor csend van. Ilyenkor a kutya a fontos, és nem foglalkozunk mással, csak vele. Persze a tévé megy néha, a feleségemmel megnézünk valami filmet, vagy egy-egy műsort, híradót, de otthon egyáltalán nem hallgatunk muzsikát. Kivéve, ha a haverok átjönnek, de akkor is megkérem őket, hogy ők menjenek fel a lemeztárba és válasszanak egyet, amit felteszünk – vallotta be a legendás rádiós, akivel a Fogadj Örökbe Egy Macit! Alapítvány árverésén beszélgettünk, ahol ő maga is felajánlott egy kedves plüssfigurát és egy számára nagyon fontos relikviát.

– Rengeteg macink van, mert otthon Maci a becenevem, így minden fontos évfordulóra, születésnapra szoktam kapni. A feleségemmel választottam ki azt, amelyiket felajánlottam, de szerintem a mikrofon vonzotta azt, aki végül megvette – mondta nevetve B. Tóth László, akinek személyes tárgyai végül félmillió forintért cseréltek gazdát.

– Hosszú ideje őriztem, nagyon sokszor fogtam a kezemben ezt a mikrofont különböző bulikon, imádtam, és a mai napig hibátlanul működik – sorolta a rádiós, aki elárulta, alapvetően nehezen mond le emléktárgyairól, az otthona minden pontján fellelhető egy-egy, amelyhez történetek, élmények fűződnek.

– Nagyon nehezen válok meg tőlük, sőt ki is teszem őket. Van például egy Szokol rádióm és egy Calypso magnóm is, amelyek örök darabok – sorolta B. Tóth

Kevesebb bulit vállal

A mai napig rendszeresen járja az országot B. Tóth László, de már erősen megválogatja, mikor vállal retró bulit.

– Általában csak pénteki és szombati időpontra mondok igent, de decemberben még kevesebbet vállaltam, hiszen jönnek az ünnepek. Vannak állandó helyeim, ahova akár minden hónapban megyek, de érdekes, hogy egyetemi bulikba nem hívnak – gondolkodott el a műsorvezető, aki szerint az utazás nem mindig egyszerű, még akkor sem, ha nem ő vezet, hanem egy barátja viszi, de a buli mindig kárpótolja a nehézségekért.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések