A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Öten vesztették az életüket Eperjesen egy gázrobbanásban – videó

Félő volt, hogy összedől a gázrobbanás után a 12 emeletes panelház a szlovákiai Eperjesen.

Az elsődleges információk szerint péntek déltájban az érintett panelház 9. és 12. emelete között valamelyik lakásában következett be a gázrobbanás, amit követően az épület lépcsőszerkezete azonnal ledőlt. A helyszínen és a környékén több mint 60 hivatásos és 25 önkéntes tűzoltó van bevetésen, akiknek eddig összesen 35 embert sikerült evakuálniuk az életveszélyes területről - számolt be róla a Parameter oldala.

A rendőrség közleménye szerint eddig legalább öt halálos áldozatról lehet tudni, továbbá 40 sérültről, akik közül hat ember már kórházba is szállítottak állapota miatt. Az emberek többsége fej- és mellkasi sérüléseket szenvedtek, egy lakost súlyos állapotban kezdték el kezelni.

Jelenleg még mindig folynak a mentési folyamatok, ugyanis azt feltételezik, hogy a törmelékek alatt lehetnek még emberek.


Legtöbben az épület tetejére menekültek, ahonnan a szakértők a tűzoltó kocsi létrájának a segítségével kezdték lehozni őket, miután a környező fákat kivágták.

A gázrobbanás következtében a 6.emelettől kezdve pusztított a tűz, a legsúlyosabban a legfelső három emellett sérült meg, amik teljesen kiégtek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések