A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elszabadult a pokol: könnygázt és gumilövedéket vetett be a rendőrség kormányellenes bejrúti tüntetésen

Rengetegen kormányellenes tiltakozó sérült meg szombat este Libanon fővárosában, miután a bejrúti rendőrség gumilövedéket és könnygázt vetett be a felvonulók ellen. A tüntetés a politikai elit leváltása miatt szerveződött.

Október óta zajlanak a kormány leváltását hangoztató megmozdulások, ám a kormányfő, Szaad Haríri, ezek ellenére sem mondott le, valamint az új kormányról szóló tárgyalások sem jártak sikerrel.

A libanoni hírügynökség nyilatkozata szerint szombat éjszaka több tüntető elájult a könnygáz miatt, emellett különféle sérülések miatt további 54 embert kellett ellátni.

Sok tiltakozót a rendőrök őrizetbe vettek, sőt volt, akit a helyszínen megvertek. A tüntetők az őket ért támadásokra kövek dobálásával reagáltak, illetve próbáltak átjutni azon az acélkordonon, amelyet a parlament köré húztak fel. Az erőszakos tüntetés éjszakába nyúlóan zajlott Bejrút utcáin, végül éjfél körül rendeződött a helyzet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések