A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Első góljával vitte győzelemre a Mainzt Szalai Ádám

Első gólját szerezte nyári klubváltása óta Szalai Ádám (31), a német élvonalbeli Mainz labdarúgócsapatához a nyáron a Hoffenheimtől visszatért csatár az Eintracht Frankfurt hálóját vette be.

A Bundesliga 13. fordulójának hétfői zárómérkőzésén a Mainz hazai pályán 2-1-re nyert, a válogatott támadó nevéhez fűződött a győztes találat.

A kiesés elől menekülő gárda a 33. percben hátrányba került, ám a félidő vége előtt a Frankfurt tíz emberre fogyatkozott egy kiállítást követően. A szünet után nem sokkal a hazai csapat egyenlített, majd az 57. percben becserélt Szalai fordított, közelről, fordulásból bombázta a labdát a hálóba.

A 61-szeres válogatott focista – aki korábban 2009 és 2013 közt négy szezonon át erősítette a Mainzot – összességében 22. bajnoki találatát szerezte a klub színeiben, visszatérése óta az elsőt, ezt megelőzően még a Hoffenheim játékosaként, a Würzburger Kickers elleni Német Kupa-találkozón volt eredményes, augusztus 10-én.

– A Frankfurt emberhátrányban is megnehezítette a dolgunkat, de úgy érzem, megérdemeltük a győzelmet, remekül futballozunk – értékelt Achim Beierlorzer (52) vezetőedző.

A Mainz az idényben először tudott két egymást követő bajnokin nyerni, az újabb három pontnak köszönhetően a 12. helyre lépett előre

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések