Hirdessen itt

Döbbenetes adatok: 150 ezer karácsonyi fényfüzért nyilvánítottak életveszélyesnek – videó

A Tények riportja szerint a fogyasztóvédelmi államtitkárság karácsonyig vizsgálja a piacon kapható fényfüzéreket. Eddig 150 ezer darabot nyilvánítottak életveszélyesnek, ezeket mind lefoglalták. A silány minőség miatt áramütés, égési sérülések vagy zárlat veszélye is fennáll, éppen ezért a fogyasztóvédelem arra figyelmeztet, nem mindegy, hogy alkalmi árusoktól vagy megbízható, ellenőrzött üzletekből szerezzük-e be az ünnepi égőket.

Ez a karácsony egyik legnépszerűbb terméke. Nagyon sok fogyott belőle az utóbbi napokban, de a nagy rohamot csak hétvégére várják az üzletekben. Paparo Tamás szerint a statisztikák azt mutatják, hogy ledes fehér színű égők fogynak a legjobban, ám a vásárlók az újdonságokat is keresik.

A szépségen kívül azonban másra is érdemes figyelni, ugyanis nagyon sok az életveszélyes fényfüzér, főleg az utcai, alkalmi árusoknál. Az Innovációs és technológiai minisztérium már augusztus óta ellenőrzi ezeket a termékeket. Az eredmények szerint 74 féle fényfüzérből, mindössze nyolc fajta ment át a teszteken.

„A legnagyobb kockázat az áramütés veszély volt, illetve égési sérüléseket okozhattak, tehát a kockázatértékelés során ezeket az eredményeket mutatta a vizsgálat, illetve a laborvizsgálat során ezeket állapították meg a kollégák” – hangzott el az interjúban.



Hozzáteszik, csak olyan fényfűzért szabad vásárolni, amin rajta van egy C jelölés, mert ez hitelesíti a terméket és kiemelten fontos, hogy megbízható helyen vásárolják meg az emberek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések