A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cukkinibe tekert, fűszeres húsgombóc: gyorsan megvan, és diétázók is ehetik

Micsoda ötlet! A fűszeres húsgombóc cukkinibe tekerve könnyű, mégsem a megszokott fogás.

A cukkini a nyár egyik sztárja, amit kedvedre változtathatsz. Ha unod már töltve vagy rakottasként, próbáld ki göngyölve, darált hússal. Elképesztően ízletes, és pikk-pakk összeállítod. Ha nem roppanósan, hanem puhán szereted a cukkinit, dobd forrásban lévő vízbe egy-két percre, mielőtt megtöltöd. Esetleg forró olajon is megsütheted. Hidegen, melegen, önmagában, körettel is kiváló. Csirkehúsból készítve igazán diétás ez a fogás.

Hozzávalók 4 személyre:

1 db cukkini
50 dkg darált hús
5 dkg reszelt sajt
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
bors

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, a két végét vágd le, és héjastul, hosszában szeleteld fel vékonyan, majd sózd be. A darált húst keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a sajttal, ízlés szerinti sóval, borssal, pirospaprikával. Ha túl lágy, dobhatsz még hozzá egy-két evőkanál zsemlemorzsát.

Fektesd le a szeleteket, és mindegyikre kanalazz húsos masszát, majd csavard fel. Fogvájóval meg is tűzheted, hogy ne nyíljon szét a tekercs sütés közben. Rendezd a cukkinis gombócokat zsiradékkal kikent tepsibe, és locsold meg kevés vízzel. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések