A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csokoládés fatörzs, az elegáns francia desszert

A franciáknál minden karácsonykor az asztalra kerül ez a különleges desszert. Megmutatjuk, hogyan készül.

Hozzávalók kb. 8 szelethez

A kakaós piskótához
10 dkg étcsokoládé
5 tojásfehérje
17,5 dkg cukor
6 dkg liszt
3 ek. kakaópor

A krémhez
2 dl tejszín
2 ek. cukor
1 ek. konyak (brandy)
2 ek. kakaópor
7,5 dkg darált mogyoró
1 csomag zselatin expressz

A díszítéshez
1 tábla étcsokoládé tortabevonó

Elkészítés

1. A sütőt 220°C-ra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral (25x45 cm nagyságú).

2. A kakaós piskótához a csokoládét vízfürdőben, alacsony lángon felolvasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Kis adagokban beleszitáljuk a lisztet, a kakaót, végül az olvadt csokoládét is beledolgozzuk. A masszát a tepsire simítjuk, egy fakanál nyelével hosszában több csíkot húzunk bele, majd a sütőben kb. 12 percig sütjük. Kissé benedvesítünk egy tiszta konyharuhát, ráborítjuk a tésztát, lehúzzuk róla a sütőpapírt, aztán a konyharuha segítségével feltekerjük.

3. A krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, beledolgozzuk a konyakot, a kakaót, a mogyorót és a zselatint.

4. Kiterítjük a piskótát, megkenjük a krémmel, majd újra feltekerjük. Legalább 1 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

5. A díszítéshez vízfürdőn megolvasztjuk az étcsokoládét, a tekercsre folyatjuk, majd egy villa segítségével csíkozzuk, megszórjuk cukorgyönggyel, aztán hagyjuk, hogy megdermedjen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések