A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Családtagokon és betegeken nyerészkedtek a Kaposvár környéki nők

Csalás, személyes adattal visszaélés és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat két Kaposvár környéki nő ellen a Kaposvári Járási Ügyészség, akik egy pénzügyi céget károsították meg, mert mások adataival visszaélve igényeltek kölcsönöket.

Az egyik vádlott a személyi kölcsönök nyújtásával foglalkozó pénzügyi cégnél dolgozott üzletkötőként, hozzá fordult a vele jó viszonyban lévő másik, ápolónőként dolgozó vádlott, mert nehéz anyagi helyzetbe került. Elhatározták, hogy kölcsönöket vesznek fel, majd a pénzen megosztoznak.

Előbb az ápolóként dolgozó nő lányának nevére kaptak 70 ezer forint kölcsönt, majd amikor látták, hogy a csalást nem fedezték fel, a nő vejének adataival 340 ezer forint kölcsönt vettek fel. Később azonban a gyanútlan férfi személyi kölcsönt szeretett volna felvenni egy bankban, így kiderült az anyósa és az üzletkötő ügyeskedése.

A két nő azért, hogy az eddig felvett kölcsönt vissza tudja fizetni, újabb emberek adataival élt vissza. Az anyós egy idősek otthonában volt ápoló, így megszerezte két demenciában szenvedő lakó személyes adatait, melyeket aztán átadott az üzletkötőnek, aki ezzel további 860 ezer forint kölcsönt vett fel.

A vádlottak több mint 1,5 millió forint kárt okoztak, és négy ember adataival éltek vissza. Az ügyészség a két büntetlen előéletű asszony ellen próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Az előkészítő ülésen történő beismerés esetén az üzletkötőre 1 év 8 hónap, míg az ápolónőre 1 év 6 hónap börtönt kértek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések