A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brutális buszbaleset: legalább 14-en meghaltak a tragédiában

Egy zarándokokkal teli busz balesetezett vasárnap Nepálban, az első hírek szerint legalább 14 ember életét vesztette, és legalább 18-an súlyosan megsérültek - olvasható az Origo oldalán.

A zarándokok a híres Kalincsouk Bhágavati hindu templomban jártak Nepálban, ahonnan hazatérőben az őket szállító busz a fővárostól, Katmandutól körülbelül 80 kilométerre keletre lesodródott az útról.

A helyszínre hamar kiértek a mentők, a buszból kimenekített sebesülteket azonnal kórházba szállították, de sok emberen már nem tudtak segíteni. A rendőrség szerint a balesetet az okozhatta, hogy az eső miatt síkossá vált az úttest, mindez mellett a látást még a hajnali köd is nehezítette.

Felmerülhet ugyanakkor az is, hogy műszaki hiba miatt történt a baleset a busszal, amely az ország más részéből érkezett és a sofőr sem ismerhette a helyi útviszonyokat. A hegyvidékes Nepálban gyakoriak a közúti balesetek, amelyek leginkább a fejletlen infrastruktúrára és az autók rossz állapotára vezethetők vissza.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések