A legegyszerűbb kevert tészta is sokkal finomabb lesz a banántól. Villámgyorsan elfogy az utolsó morzsáig.
Télen, amikor már alig van friss gyümölcs, elérkezik a banán ideje. Energetizál, támogatja az immunrendszert, laktató és még finom is. Szeretjük nyersen, de sütibe keverve is kiváló. Ráadásul jót is tesz a tésztának, hisz sokáig puha marad tőle. Mivel édes, nem kell a sütibe túl sok cukor. Akár a barnulásnak indult banánokat is rakhatod desszertekbe.
Hozzávalók:
2.5 bögre liszt
1 bögre cukor
0.5 bögre vaj
2 db banán
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
3 db tojás
1 csomag sütőpor
A TETEJÉRE
2 db banán
10 dkg mogyoró
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd ki jól a vajjal, a cukorral és a vaníliával. Rakd hozzá a villával pépesre tört banánt. Forgasd hozzá részletekben a sütőporral és a fahéjjal vegyített lisztet, majd dolgozd csomómentesre a masszát. Egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt formába, a tetejére pedig tegyél banánt és mogyorót.
0 Megjegyzések