A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Baconbe tekert, aszalt szilvával töltött pulykamell: ünnepi főfogás csupán 15 perc munkával

A töltött káposzta és a rántott hal mellett bátran készíts kívül ropogós, belül puha, baconös, aszalt szilvás pulykamellet karácsonyra!

Az édes és a sós ízek találkozása ezúttal is csodás. A pulykamell könnyen variálható, fűszerezhető alapanyag, töltve, sütve is nagyon ízletes. Kifejezetten illik hozzá a bacon és a szilva. A tekercs felszeletelve hidegen-melegen is finom. Bármilyen krumplival, sült zöldségekkel kínálhatod.

Hozzávalók:

    1 kg pulykamell
    30 dkg aszalt szilva
    20 dkg bacon
    15 dkg füstölt sajt
    2 dl vörösbor
    só
    bors

Elkészítés:

Az aszalt szilvát rakd egy tálba, és öntsd fel annyi borral, hogy ellepje a gyümölcsöket. A pulykamellet szeleteld fel, vékonyan klopfold ki, és sózd, borsozd. Egy csomagnyi szeletelt bacont rakj egy alufóliára, és helyezd rá úgy a szeleteket, hogy kicsit fedjék egymást. Középre végig szórj reszelt sajtot, rakd rá a lecsepegtetett szilvát, és csavard fel.

Tedd a hústekercset zsiradékkal kikent tepsibe, locsolj alá kevés vizet, és fóliázd le. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 50-60 perc alatt. Közben locsolgasd a tekercset, ha szükséges, a végén pirítsd meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések