A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az országot is elhagyta a család, akinek kisfiát a szomszéd kutyái marcangolták szét

A családot traumatizálta a kutyatámadás, Romániába költöztek. 

Három év börtönt kaphat K. Ákos, akinek az udvarában tartott kilenc harci kutyája közül kettő kiszökött az utcára, és megtámadtak két gyereket.

A 13 éves Kertész Gábor húgát, a hároméves Vikit vitte épp biciklivel az óvodába a Somogy megyei Ötvöskónyiban, amikor a két kutya a nyitva hagyott kapun keresztül rájuk rontott.

A fiú húgát védve ugrott a kutyák elé, majd kiabálva kérlelte testvérét, hogy rohanjon, ahogy csak bír, nehogy őt is megsebesítsék.

A két felbőszült állat a fiú karját és lábát marcangolták, súlyos sérüléseket okozva neki ezzel. Gabika ezt követően hetekig kómában feküdt, az állatok olyan komoly sebeket ejtettek rajta, amelyek örökké látszódni fognak, ráadásul Piroska, a fiú édesanyja a Blikknek azt is elmondta, hogy szaladni sem lesz már többé képes.

A kutyák gazdáját, K. Ákost előállították, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Nagyatádi Járási Ügyészség. A férfi azzal védekezett, hogy a helyi suhancok hergelték fel a kutyáit, ám többen is panaszkodtak már arra, hogy a férfi pitbulljai a villanypásztor ellenére is gyakran kiszöktek rettegésben tartva ezzel a környéket.

A család még az országból is elköltözött, hogy a gyerekek könnyebben feldolgozhassák a traumát: jelenleg Romániában élnek.

Remélik, hogy a férfi börtönben bűnhődik majd gondatlanságáért, az édesanya elmondása szerint meg sem látogatta fiát, amikor kórházban feküdt.

A fiú hősies tettéért idén augusztus 20-án Budapesten megkapta az Életmentő Emlékérmet Kontrát Károly miniszterhelyettestől.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések