A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az olasz Vogue és a Harper's BAZAAR is cikkezett a budapesti divathétről

Jelentős külföldi médiavisszhangja volt a november elején megrendezett budapesti divathétnek, az esemény kapcsán a magyar divatról cikkezett egyebek mellett az olasz Vogue, és az arab Harper's BAZAAR is.

A negyedik alkalommal megrendezett Budapest Central European Fashion Week híre bejárta a nemzetközi sajtót, több mint 30 cikk íródott a hazai divattervezők izgalmas és látványos kollekcióiról, elsősorban a kreációk minőségét és a más országokban nem fellelhető újdonságot, frissességet, valamint a kifutókon felvonultatott ruhák nemzetközi sikerének potenciálját emelték ki.

A Magyar Divat & Design Ügynökség által megrendezett eseményen idén hétvégén volt azoknak a meghívott külföldi influenszereknek és újságíróknak a száma, akiknek köszönhetően a magyar divat az elmúlt napokban nagy nemzetközi sajtóvisszhangot kapott.

Novemberben a magyar divat jó híre az itthoni és a külföldi médiumokat is bejárta a Budapest Central European Fashion Week sikere nyomán. Az eseményeken 46 nemzetközi influenszer vett részt, akik követői bázisuk alapján összesen több mint hatmillió emberhez juttatták el a magyar divat sikereiről szóló híreket. A divathéten 1353 Instagram-sztori született, míg a posztokra adott kedvelések száma majdnem félmillió volt.

A Magyar Divat & Design Ügynökség a megszokott fashion show-k megrendezése mellett a Budapest Central European Fashion Week-en igyekezett felkelteni a nemzetközi sajtó figyelmét azzal a szándékkal, hogy a hazai kollekciók minél messzebbre jussanak a világba. A szervezők ezzel is hozzá akartak járulni a magyar divatipar és a divatmárkák hírnevének növekedéséhez.

A 2020-as tavaszi-nyári kollekciókat bemutató eseményre olyan a divatszakmát nemesen képviselő emberek látogattak Magyarországra, mint a Diet Prada párosa - akik már a második alkalommal voltak jelen -, a Dazed and Confused és a Cut magazin újságírója, Kristen Bateman, a Vogue Italia, a Vanity Fair és az újhullámos Kunst Magazin és a Fucking Young! szerkesztői, de a Vogue olasz és ausztrál munkatársai, valamint a Harper's BAZAAR Arabia divatújságírói is jelen voltak a budapesti divathéten.

A Vogue Australia több oldalon keresztül mutatta be a magyar divat inspirálta legfrissebb utcai összeállításokat. A Harper's BAZAAR olyan, az eseményen bemutatott ruhák válogatásából készített divatfotókat közölt, amelyek Budapest ikonikus helyszínein készültek - emlékeztet a közlemény.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések