Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Aszalt gyümölcsökkel töltött csirkemell - A tetején isteni pirított dióval

Hozzávalók 4 adaghoz:

4 darab fél csirkemell
ízlés szerint só, bors
4 marék aszalt gyümölcsök (szilva, mazsola, sárgabarack, vörösáfonya, stb.)
1 deciliter forró víz vagy bor az áztatáshoz
2 evőkanál olívaolaj a sütéshez
1 marék a tetejére apróra vágott dió

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöket 30 perccel korábban borba áztatjuk, vagy ha nem akarjuk, akkor gyorsan nyakon öntjük egy deci forró vízzel, így nem is kell várni csak pár percet.

Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra.

A fél csirkemelleket kinyitjuk (a vastag felét bevágjuk úgy, hogy szét tudjuk hajtani), majd kiklopfoljuk vékonyra. Sózzuk, borsozzuk.

Az aszalt gyümölcsöket lecsorgatjuk, és durván felaprítjuk egy deszkán.

Rászórjuk a hússzeletekre, amiket felgöngyölünk, megtűzzük hústűvel, ha muszáj, de körbe is kötözhetjük cérnával, ha nincs más választásunk.

Serpenyőben olívaolajat hevítünk, és körbesütjük a tekercsek minden oldalát.

A körbesütött tekercseket tűzálló tálra tesszük, ráöntjük a tetejére a visszamaradt zsiradékot, rászórjuk a durvára vágott diót. Lefedjük alufóliával, és még tíz percig sütjük a sütőben, hogy belül is biztosan átsüljenek. A végén levesszük az alufóliát, és még két percig pirítjuk a tetején a diót.

Tálalás előtt felszeleteljük a tekercseket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések