Hozzávalók 4 adaghoz:
4 darab fél csirkemellízlés szerint só, bors
4 marék aszalt gyümölcsök (szilva, mazsola, sárgabarack, vörösáfonya, stb.)
1 deciliter forró víz vagy bor az áztatáshoz
2 evőkanál olívaolaj a sütéshez
1 marék a tetejére apróra vágott dió
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket 30 perccel korábban borba áztatjuk, vagy ha nem akarjuk, akkor gyorsan nyakon öntjük egy deci forró vízzel, így nem is kell várni csak pár percet.Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra.
A fél csirkemelleket kinyitjuk (a vastag felét bevágjuk úgy, hogy szét tudjuk hajtani), majd kiklopfoljuk vékonyra. Sózzuk, borsozzuk.
Az aszalt gyümölcsöket lecsorgatjuk, és durván felaprítjuk egy deszkán.
Rászórjuk a hússzeletekre, amiket felgöngyölünk, megtűzzük hústűvel, ha muszáj, de körbe is kötözhetjük cérnával, ha nincs más választásunk.
Serpenyőben olívaolajat hevítünk, és körbesütjük a tekercsek minden oldalát.
A körbesütött tekercseket tűzálló tálra tesszük, ráöntjük a tetejére a visszamaradt zsiradékot, rászórjuk a durvára vágott diót. Lefedjük alufóliával, és még tíz percig sütjük a sütőben, hogy belül is biztosan átsüljenek. A végén levesszük az alufóliát, és még két percig pirítjuk a tetején a diót.
Tálalás előtt felszeleteljük a tekercseket.
0 Megjegyzések