A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Állítólag egy rangos balettakadémia azt mondta a diákoknak, hogy dohányozzanak azért, hogy karcsúak maradjanak

A nyomozás szerint egy rangos bécsi balettakadémia rutinszerűen megalázta diákjait és dohányzásra utasította őket, annak érdekében, hogy megőrizzék karcsúságukat - írja a CNN.
A végrehajtó összefoglalása szerint a kormány egyik bizottsága megállapította, a Bécsi Állami Operaház akadémiáján másodlagosként kezelték a gyermek-előadóművészek egészségi állapotát.

Az AFP hírügynökség szerint az Operaház már csökkentette a hallgatók számát, de mielőtt nyilatkoznak, maguk kívánják megvizsgálni az esetet.

A legfrissebb vizsgálat azt az áprilisban felbukkanó botrányt követte, amely során a Falter újság jelentést tett közzé a hallgatókkal szembeni fizikai és szellemi bántalmazásról - szexuális zaklatást is beleértve. Itt azt írták, a 11 éves diákokat gyakran rugdosták és különböző módszerekkel fogyásra kényszerítették. Az operaház az akkori vádakat részben elismerte, és megerősítette, hogy egyes táncosaik valóban rossz bánásmódban részesültek, emiatt egy tanárt el is bocsátottak a nyomozás után.

A helyi média azt állítja, a diákokat dohányzásra kényszerítették, és keresztnevük helyett a vezetéknevükhöz toldott ruhaméretükként szólították őket. Azt is leírták, hogy amikor a hallgatókon egyértelműen megmutatkoztak az evési zavarok jelei, az akadémia még akkor is vonakodott az edzések szüneteltetésétől.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések