A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A X-Faktor döntősének sokkoló vallomása betegségéről: „Orosz rulettet játszom a színpadon”

Hetek óta súlyos gégegyulladással küzdött az X-Faktor versenyzője, Zdroba Patrik.

Az énekes korábban nem szeretett volna beszélni arról, hogy min megy keresztül, ugyanis gőzerővel készült az élő show-ra. Lapunknak most elárulta, fájdalommal küzdött, ám hálát ad Istennek, hogy az élő show-k alatti produkciókban jól tudott teljesíteni.

– Már egy hónapja, az első élő adás előtt kezdődött a probléma. Éreztem, hogy fáj a torkom, és valami nem stimmel az énekléssel, de azt hittem, hogy csak egy kis megfázás. Aztán kiderült, sajnos ennél súlyosabb a helyzet, mert vírusos gégegyulladásom volt – kezdte lapunknak Patrik.

Az énekes tavaly is jelentkezett az RTL Klub tehetségkutatójába, ám akkor csak a mentorházig jutott. Patriknak nagy álma teljesült azzal, hogy idén bekerült a legjobb 12-be, azóta pedig hatalmas népszerűségnek örvend a nézők és rajongók körében. Jogosan vetődhet fel a kérdés, betegsége mennyire befolyásolja a felkészülését.

– Az orvos rengeteg gyógyszert írt fel, de a legfontosabb az lett volna, hogy pihentessem a hangomat, és csak annyit beszéljek, amennyit muszáj. Ezt természetesen nem tartottam be, hiszen nem tudtam. Ha megfogadom a tanácsot, pár nap alatt elmúlt volna a gyulladás, de így nagyon elhúzódott a kínlódás – folytatta Patrik, aki maga módján próbálta kúrálni magát.

– A gyógyszerek és antibiotikum mellett gyömbéres és egy speciális keverékből készült teát is iszom, illetve olyan ásványvizet, amelynek ezer forintba kerül literje, de nagyon sokat segít.

Szerencsére a fiatal énekes egészsége a végső hajrában kezd újra a régi lenni.

– Már sokkal jobban vagyok , bár a torkomban még érzek egy kis gyengeséget, és igazából még így is orosz rulettet játszom a színpadon. Nagyon izgatott vagyok a negyedik élő show miatt, remélem, ott lehetek a döntőben.

A gégegyulladás miatt a hangszálak nem sérülnek, énekelni, beszélni tud a beteg, ám nehezen, mert sokszor nem találja az adott hang magasságát vagy helyét a képzése során.

– Vírusos gyulladásnál a hangot kímélni kell, csendterápia javasolt, valamint antibiotikum és immunerősítő is ajánlott. Sokan nem tudják, de az étkezésre is oda kell figyelni. Kerülni kell a hideg, szénsavas italokat, de a fűszeres, csípős ételek is árthatnak vagy hátráltathatják a gyógyulást - írja a Blikk.

Drukkolnak neki a bankban

Szinte minden élő show-n ott ül a nézőtéren Patrik édesanyja, s gyakran megy el a nagymamája is. A legutóbbi felvételen a versenyzőt meglepték munkatársai is, akikkel Patrik évek óta együtt dolgozik egy bankban. Mint kiderült, nemcsak kollégái drukkolnak neki, hanem több ügyfele is, akik üzenetekben biztatják kedvenc ügyintézőjüket, s még szavaznak is rá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések