A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A távol-keleten ért véget az idei nemzetközi galoppszezon: hatalmas japán fölény Hongkongban

V asárnap Hongkongban rendezték meg a Hong Kong Internationalt (a verseny nevében a magyar helyesírás szabályaival ellentétben Hongkongot két szóban kell írni), vagy hangzatosabb nevén Turf Világbajnokságot, ahol négy Group1-es, azaz a legmagasabban rangsorolt versenyen mérték össze gyorsaságukat a hazai, japán, ausztrál és európai telivérek.

A Hong Kong Vase-ban a 2400 méteres távon a célegyenesre fordulva még teljesen együtt volt a mezőny, a nagy csata azonban elmaradt, a japán Glory Vase ugyanis hatalmas lendülettel ment el Lucky Lilac és Exultant között, s a híres Deep Impact négyéves fia végül három és fél hossz előnnyel száguldott célba, megszerezve karrierje első Gr1-trófeáját.

A Hong Kong Sprintben ezzel szemben pont a célban értek egymás mellé az aspiránsok. Közülük a nagyot hajrázó Beat The Clock bizonyult a leggyorsabbnak, akinek a győzelme még célfotó nélkül is egyértelmű volt – ami ebben a futamban elég ritka. Hinchinbrook ausztrál születésű fia harmadjára nyert királykategóriás versenyt.

A Hong Kong Mile-ban aztán következett a nap trónfosztása: hiába állt élre a zsinórban harmadik Mile-sikerére hajtó Beauty Generation 150 méterrel a vége előtt, ott már nem tudta tartani Admire Mars és Waikuku kettősének iramát, akik közül végül előbbi hódította el a kupát, s ezzel a japánok már a második Gr1-et orozták el a hazaiak elől.

A főfutamban, a Hong Kong Cupban aztán végleg borult a mérleg! Almond Eye és Magical távolmaradása miatt elmaradt a két kontinens, Ázsia és Európa sztárkancáinak harca.

A finisben fenomenális csata bontakozott ki Win Bright és Rise High között, amibe az egyetlen európai lóként induló Magic Wand is becsatlakozott, aki a hajrában szorosan felzárkózott Win Brightra, de a célvonalig már nem tudta utolérni. Maszami Macuokával a nyergében tehát Win Bright nyert, s ezzel a turf- vébé végeredménye Hongkong–Japán 1-3 lett .

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések