A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Népszavához szaladtak a tűzoltók, hogy a kormányra panaszkodjanak

Ha jövőre sem javít a kormány a tűzoltók állományának helyzetén, kritikus szint alá kerülhet a helyszínre vonulók száma – írja a hvg.hu a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnökére hivatkozva, aki a helyett, hogy az ügyben illetékes személyként a probléma megoldásán gondolkodna a kormányra mutogat.

„A helyszínre vonuló tűzoltók 20, helyenként 30 százaléka is hiányzik” – mondta a szakszervezet elnöke a Népszavának. Salamon Lajos szerint, ha a kormány jövőre sem javít a helyzetén, a létszám elérheti a kritikus szintet, ami akár vezénylési nehézségeket vagy veszélyes helyzeteket is eredményezhet.

Salamon Lajos azt is elmondta, hogy szerinte a kormány statisztikai trükkök segítségével leplezi a létszámgondok mértékét, egy ideje ugyanis minden esetet a legalacsonyabb riasztási fokozatban kezelnek, ami átlagban egy vagy két kocsit igényel, alig néhány fős személyzettel. Ezzel papíron nem hiányoznak emberek, de a tűz eloltása esetenként kétszer annyi ideig tart, mint kéne – mondta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések