Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A klasszikus franciasaláta receptje: karácsonyi sültek mellé is kitűnő

Az egyszerű, gyorsan összedobható franciasaláta remek köret lehet a rántott hal vagy a különféle sültek mellé.

Főtt és friss, roppanós zöldségek, alma, tartármártás: ezek nélkül nincs franciasaláta. Rengeteg recept kering mindenfelé, az eredeti változatot vélhetően egy francia szakács, Lucien Olivier készítette 1860-ban Moszkvában. Konzerv- és mirelitzöldségeket is használhatsz hozzá. A lényeg, hogy ne főzd túl őket. A mártást érdemes készítés közben kóstolgatni.

Hozzávalók:
    3 db krumpli
    1 konzerv zöldborsó
    2 db sárgarépa
    10 dkg ecetes uborka
    1 db alma
    2 teáskanál mustár
    1 teáskanál citromlé
    1.5 dl tejföl
    1 dl majonéz
    porcukor

Elkészítés:
A krumplit és a répát pucold meg, kockázd fel, és főzd meg. Amikor megpuhulnak, szűrd le, és tedd egy tálba. Rakd hozzá a lecsepegtetett borsót, az uborkát és az almát. Keverd össze a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a porcukrot és a citrom levét. Öntsd le a tartármártással, és óvatosan forgasd össze. Tedd a hűtőbe néhány órára, hadd érjenek össze az ízek!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések