A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A diós hókifli olyan adventi desszert, amiért mindenki odavan

Hívhatjuk kiflinek, holdnak, de még patkónak is. A lényeg viszont az, hogy a meghajlított, omlós és finom tészta mindenkit levesz a lábáról.

Hozzávalók kb. 30 darabhoz

A tésztához
50 dkg rétesliszt
25 dkg margarin
2 dl tejföl
1 ek. porcukor
2 dkg élesztő
1 dl langyos tej

A töltelékhez
20 dkg darált dió
3 ek. cukor
1 csomag vaníliás cukor

A forgatáshoz
20-25 dkg vaníliás porcukor

Elkészítés

1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd beledolgozzuk a tejfölt, a porcukrot és egy csipet sót.

2. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy csipet cukorral, majd a lisztes keverékhez öntjük. Rugalmas, de nem ragacsos tésztává gyúrjuk. (Ha ragad, kevés lisztet adhatunk még hozzá.) Az összegyúrt tésztát letakarjuk és kb. 20-25 percen keresztül pihentetjük.

3. Közben elkészítjük a tölteléket. Lábosba öntünk 1,5 dl forró vizet, majd hozzáadjuk a diót, a cukrot és a vaníliás cukrot, aztán az egészet folytonos kevergetéssel rövid ideig összefőzzük. Amikor kész, félretesszük kihűlni.

4. A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő, egy tepsit pedig sütőpapírral bélelünk. A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval (7-8 cm átmérőjű) kiszaggatjuk, majd mindegyik körre teszünk a diókrémből. Feltekerjük, mint a kifliket, a két végüket kicsit összecsípjük.

5. A megtöltött kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd kb. 15 percig sütjük. A kifliknek világos színűnek kell lenniük. Sütés után, még forrón beleforgatjuk a vaníliás porcukorba, majd hagyjuk langyosra hűlni és tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések