Ha szereted a klasszikus rántott húst és az olasz konyhát, ez az ízletes étel is a kedvenceid közé fog tartozni.
Ez a rántott hús laktató, és tényleg izgalmas. Nemcsak az olaszok készítik előszeretettel, az amerikaiak is odavannak érte. Sőt, egyes források szerint egy tengerentúli vendéglőben kínálták először. A paradicsomszósz és a kétféle sajt teszi igazán különlegessé és mássá, mint ahogy eddig megszoktuk. A parmezán a panírba kerül, a mozzarella viszont a tetejére. Krumpli helyett kínálj mellé stílusosan tésztát!
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1.5 bögre zsemlemorzsa
1 bögre liszt
3 db tojás
1 bögre reszelt mozzarella
0.5 bögre paradicsomszósz
4 evőkanál reszelt parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál oregánó
só
bors
olaj
zöldfűszerek
Elkészítés:
A húst szeleteld fel, kicsit klopfold ki, és sózd be. Készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet rakd egy tálba, a tojásokat üsd egy másik edénybe, és keverd össze sóval, borssal, oregánóval. A harmadik tálba pedig a parmezán és a zsemlemorzsa kerül. Forgasd meg mindegyikben a szeleteket, a felesleges panírt rázd le.
A paradicsomszószt forrald össze a zúzott fokhagymával és a borssal. Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd meg benne a panírozott húsokat. Ha minden oldaluk aranybarna, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le róluk az olajat. Kanalazz mindegyikre a paradicsomszószból, és szórd meg reszelt mozzarellával. Rakd addig a mikróba, amíg a sajt elolvad. Friss, aprított zöldfűszerekkel kínáld!
0 Megjegyzések