A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lakástűz vagy kettős gyilkosság Kaposváron?

Sokan emlékeznek még a tragikus tűzvészre, amelyben tavaly október végén egy egyetemista lány és az édesanyja vesztették életüket a kaposvári Csokonai Vitéz Mihály utcában. Az éjszakai tüzet csak a lány külföldi barátja élte túl, aki az erkélyen kiabált segítségért. Az arab származású, de izraeli állampolgárságú fiatalember, aki Magyarországon tanult, az eset után néhány nappal távozott az országból.

Kérdésünkre a rendőrség megerősítette, hogy az ügyben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya a mai napig is büntetőeljárást folytat. Hozzátették: a nyomozásban felmerült szakkérdések megválaszolásához szükséges igazságügyi szakértői vélemények – a kiegészítő orvosszakértői vélemény kivételével – a hatóság rendelkezésére állnak, azonban a nyomozás eredményes befejezése miatt jelenleg erről nem adnak tájékoztatást. Úgy tudjuk, még jelenleg is azt vizsgálják, hogy megölték-e a két nőt.

Nem volt füst az áldozatok tüdejében, értesültünk erről, más forrásból viszont azt tudtuk meg, hogy nagyon nehéz az orvosszakértők dolga, mert holttestek teljesen összeégtek. Információink szerint az ügyben azóta két ellentétes tartalmú orvosszakértői vélemény született, de a büntetőeljárási törvény lehetőséget ad arra, hogy ezek után párhuzamosan hallgassák meg a két szakértőt. 

A vizsgálók abban reménykednek, hogy ez feloldja az ellentéteket, és rávilágít a halál okára. Sorsdöntő fordulat lehet ez az eljárásban. Az ügynek mindezért nincs gyanúsítottja, s bár azt hallottuk, hogy a fiatal férfi nyomát megtalálták Németországban, de még nem hozták haza, hogy újra meghallgassák.

Dosszié – amit eddig tudni lehet

2018. október 21-én kigyulladt egy társasházi lakás Kaposváron a Csokonai közben.

Az esetről mi is írtunk, két nő bentégett a tűzben. Egy külföldi férfit kimentettek a tűzoltók.

Az elsődleges szakértői vélemény még kizárta az idegenkezűséget az egyetemista lány és édesanyjának halála ügyében.

Egy hónap múlva, 2018 decemberében már sejteni lehetett, a rendőrség keresi az elhunyt egyetemista lány külföldi barátját, akit a tűzből a tűzoltók kimentettek, majd a rendőrök rövid időn belül elengedtek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések