Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Karamellizált körtés süti: pakold fordítva a tepsibe a hozzávalókat

A karamellizált körtés süti egyszerű, mégis különleges, és nagyon jól mutat. Ráadásul most bővelkedünk a lédús őszi gyümölcsben.

Fordított sütiket több módon is készíthetsz, leginkább leveles vagy pitetészta az alapja, de akár piskótából is álomfinom lehet. A sütőben megkaramellizálódott körte és az édes, vaníliás tészta együtt ellenállhatatlan. Díszítheted tejszínhabbal, de akár fagyival is kínálhatod.

Hozzávalók 16 szelethez:

    5 db tojás
    5 evőkanál liszt
    5 evőkanál cukor
    1 csomag vaníliás cukor
    3 db körte
    5 dkg vaj
    2 evőkanál barna cukor
    2 teáskanál citromlé
    1 teáskanál sütőpor
    1 csipet só

Elkészítés:

Egy közepes méretű tepsit vagy tortaformát kenj ki vajjal, és szórd meg a barna cukorral. Rakd rá a megpucolt, cikkekre vágott körtét. Locsold meg kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs.

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá a csipet sóval. Közben rakd hozzá kanalanként a cukrot, és mehet hozzá a vanília is. Dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat, és laza mozdulatokkal forgasd hozzá a sütőporral elkevert lisztet. A homogén masszát öntsd a körtére, és süsd meg 160 fokon, körülbelül 30 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű vagy fogvájó nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. Még forrón fordítsd a sütit egy tálcára úgy, hogy a körtés része legyen felül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések