Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Húsos, brokkolis rakott tészta vastag, nyúlós sajtréteggel: 40 perc, és kész

A hétvégi maradék hús egyik legjobb felhasználási módja, ha feldobod vele a rakott tésztát. A sok sajt a ráadás.

Az a legjobb a rakott tésztákban, hogy gyorsan össze lehet dobni, és isteni, laktató végeredmény kerül az asztalra. A számos jótékony hatással bíró brokkolihoz most is könnyen hozzájuthatsz, tejföllel és hússal keverve pedig izgalmas lesz a végeredmény. A penne remek választás hozzá, a sajt pedig akár többféle is lehet.

Hozzávalók:

    40 dkg penne tészta
    20 dkg sült hús
    1 fej brokkoli
    1 fej vöröshagyma
    3 dl tejföl
    2 dl főzőtejszín
    3 evőkanál olaj
    0.5 mokkáskanál bors
    0.5 csokor petrezselyem
    0.5 mokkáskanál szerencsendió
    só

Elkészítés:

Rakd a tésztát enyhén sós, lobogó vízbe. Főzd nyolc-tíz perc alatt fogkeményre, de vigyázz, hogy ne legyen túl puha! Ha kész, szűrd le. A rózsákra szedett brokkolit főzd forrástól számítva hét percig, majd csepegtesd le. Vágd finomra a hagymát, forrósíts egy serpenyőben olajat, és futtasd meg rajta. Ha már üveges, tedd hozzá a húst, a tésztát, és süsd át egy-két perc alatt. Egyengesd a pennét kevés vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, és rakd rá a brokkolit.

Keverd össze a tejszínt, a tejfölt a fűszerekkel, majd öntsd a tésztára, forgasd össze, és szórd rá a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd a tésztát körülbelül 20 percig, vagy amíg a sajt megpirul. Petrezselyemmel megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések