A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Globális recesszió nem lesz, de nagy kockázat a kereskedelmi viszályok eszkalálódása

A világgazdaság várhatóan nem süllyed recesszióba a következő két évben, de a legnagyobb globális növekedési kockázat továbbra is a kereskedelmi viszályok eszkalálódása - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett átfogó negyedéves makrogazdasági előrejelzésében (Global Macro Outlook).

A nemzetközi hitelminősítő 30 oldalas prognózisa szerint a globális hazai össztermék (GDP) 80 százalékát előállító húsz legnagyobb fejlett és feltörekvő gazdasági erőcentrumban (G20) - amelynek tagja az Európai Unió is - 2020-ban 2,6 százalékos lesz az átlagos gazdasági növekedés. Ez megfelel a Moody's által a G20-csoportban 2019 egészére várt GDP-növekedésnek.

A cég szerint a G20-térség együttes átlagos növekedése 2021-ben 2,8 százalékra gyorsul.

A csoportátlagon belül azonban a magasan fejlett ipari gazdaságok GDP-növekedése a Moody's várakozása szerint az idén 1,6 százalékos lesz, 2020-ban 1,4 százalékra lassul, és 2021-ben is csak 1,6 százalékra gyorsul vissza.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések