Hirdessen itt

Életfogytiglanra ítéltek három tatai rablót

A Győri Törvényszék első fokon életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt kedden három férfit, aki egy idős házaspárt bántalmazott és rabolt ki Tatán, egy 76 éves férfi halálát okozva - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint a házaspárnak az egyik elkövető 2010-ben fát adott el, közben észrevette, hogy a házban jelentős összeget tartanak. A férfi társaságában öt évvel később szóba került, honnan lehetne könnyen pénzt szerezni, ekkor határozták el a bűncselekményt.

2015 decemberének egyik éjjelén törtek be a házaspárhoz, a férfit feszítővassal ütlegelték, a 70 éves asszonyt ököllel arcba vágták.

A rablók ékszereket vettek el, továbbá egy lemezkazettából 660 ezer forintot. A házaspárt megkötözték, majd összetörték a mobiltelefonjaikat, hogy ne tudjanak rendőrt hívni, végül a bejárati ajtót kívülről bezárták.

Az idős férfi a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy a kórházban meghalt. Az asszony maradandó fogyatékosságot eredményező szemsérülést szenvedett.

A büntetőeljárás ideje alatt a tippet adó férfi elhunyt. A Győri Törvényszék a három férfit életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte több ember sérelmére, nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.

A törvényszék az egyik elkövetőt kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, a két másiknál pedig megállapította, hogy feltételes szabadságra akkor bocsáthatók, ha büntetésükből legalább 30, illetve 25 évet letöltöttek.

A főügyészség a két vádlottnál súlyosításért fellebbezett, hogy a másodfokú bíróság őket is zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések