A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az utóbbi három évtized legjobb eredményét jósolja a konzervatívoknak egy felmérés

Az utóbbi három évtized legjobb választási eredményét jósolja a kormányzó brit Konzervatív Pártnak egy friss, csütörtökön nyilvánosságra került felmérés.

A legnagyobb brit közvélemény-kutató csoport, a YouGov nem hagyományos - az előző választás előtt is pontosnak bizonyult - mérési modellje azt mutatja, hogy ha "holnap" tartanák a választást, a Boris Johnson miniszterelnök vezette Konzervatív Párt a voksok 43 százalékát szerezné meg, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt 32 százalékot kapna.

A cég számításai szerint ez azt jelentené, hogy a Konzervatív Pártnak az új alsóházban 359 képviselői helye lenne, 42-vel több, mint eddig, a Munkáspárt frakciójának létszáma ugyanakkor 51 fővel 211-re csökkenne.

Az összes ellenzéki párt együttes frakciólétszámához képest a konzervatívok e modell alapján 68 fős többségben lennének.

Ennél nagyobb többséget a párt legutóbb 1987-ben szerzett, amikor Margaret Thatcher akkori miniszterelnök 102 fős alsóházi többséggel alakíthatott újból kormányt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések