A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A zsírégető virágpor

A virágport a méz mellett keletkező termékként évezredek óta fogyasztja az emberiség. Szinte nincs ősi kultúra, melyről ránk maradt feljegyzéseikben ne szerepelne a virágpor fogyasztása, mint javallott gyógykészítmény különböző bajokra. Tudósok felfedezték, hogy a virágpor roppant hatékony és több módon ható gyógyszere korunk egyre terjedő népbetegségének: a túlsúlynak is!
A virágpor tulajdonképpen a hímivarú növények örökítőanyagát – azaz DNS-ét – szállító anyag. A pollenben található DNS teszi lehetővé a virágos növények szaporodását. Már a tartalma is elképesztő: egyetlen virágpor-szemcse általában három sejtből, és százezer és ötmilliót darab közötti spórából áll. Egyetlen spóra tartalmaz minden információt az adott növényről. Érthető tehát, hogy egy növény faj túlélése szempontjából ennyire fontos összetevőbe minden növény igyekszik a lehető legjobb alapanyagokat felhasználni.

A virágpor a vitaminok és ásványi anyagok egész tárházát tartalmazza, és ez a hihetetlen biológiai összetettség nem csupán a DNS-t képes megőrizni akár több ezer évre, de az emberi szervezet számára is roppant hasznos. Dr. Betty Lee Morales kutató így összegezte a virágpor élettani hatásait: „a virágpor az egyetlen olyan élelmiszer, amely önmagában mindent tartalmaz a tökéletesen egészséges emberi életfunkciókhoz. Ezt a tényt nehezen lehetne megcáfolni, mivel számtalan laboratóriumi vizsgálat támasztja alá.”

A virágpor a legmodernebb zsírégető tabletták elmaradhatatlan összetevőjévé vált napjainkra, mivel négyféle módon is támogatja a fogyást:

1. Felgyorsítja az anyagcserét

Az anyagcsere-sebesség azt mutatja meg, milyen gyorsan égeti a szervezet a kalóriákat. Ez egyénenként változó, egy része öröklött (alkat), egy része pedig az életmódból fakad (testmozgás, táplálkozási szokások, stressz, stb.). Minél több kalóriát éget alaphelyzetben a testünk – azaz minél gyorsabb az anyagcserénk – annál többet tudunk fogyni, vagy ehetünk büntetlenül.

2. Fokozza a szervezet zsírfelhasználását

A mindennapok rohanó világában gyakran nincs időnk arra odafigyelni, hogy minden tekintetben teljes értékű táplálékokat vegyünk magunkhoz, melynek következtében gyakran alakul ki sokak szervezetében bizonyos nyomelemek hiánya. Ez más rendellenességek mellett az anyagcsere zavaraihoz, akár elhízáshoz is vezethet. A virágpor képes ezeket a kémiai hiányosságokat egyensúlyba hozni, és ezzel nem csak az egészségünket, de karcsúságunkat is szolgálni.

3. Étvágycsökkentő

Ön is szokta a „farkaséhséget” tapasztalni? A kiemelkedő éhségérzet – melyet sajnos gyakran csillapítunk egészségtelen, hízlaló ételekkel – sokszor a nem kiegyensúlyozott vércukorszint okozza. A virágpor segít egyensúlyba hozni a vércukorszintet, melynek következtében leküzdhetővé válhatnak az optimális testsúly elérését elérhetetlenné tevő éhségrohamok. Ha kevesebbet eszünk, és azt minőségi ételekkel tesszük, szervezetünk hamar elkezdi felhasználni a lerakódott zsírpárnákat.

4. Energizál

Kutatások bizonyították, hogy a virágpor a legjobb „energiabomba”: fogyasztása növeli az erőt, kitartást, és teljesítményt, valamint segíti a regenerációt. Sportolók tömegei használják világszerte emiatt. A fogyni vágyóknak ezen fenti tulajdonságok főleg akkor segítenek, ha testmozgással kiegészített fogyókúrát tartanak. A virágpor ugyanis segít a keményebb edzésmunkában, amely hamar megmutatja pozitív hatásait a mérlegen állva is.

Érthető tehát, hogy a legmodernebb zsírégető termékek fejlesztői miért használnak virágport a különösen hatékony formulák összeállításakor, hiszen önmagában a virágpor négyféle módon támogatja a fogyást. Jó hír az allergiában szenvedőknek, hogy a virágpor tartalmú zsírégető szerek a legritkább esetben okoznak allergiás tüneteket, mivel a virágpor-allergia fellépéséhez legtöbbször be kell lélegezni a pollenszemcséket. Fogyasszunk tehát bátran virágport vagy virágpor tartalmú zsírégetőt, így a kirobbanó egészség mellett a tuti fogyásban is segítségünkre lehet!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések