Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zamatos édesburgonya-krémleves - Egészséges, ízletes, és villámgyorsan készen van

Ha van otthon édesburgonyád, ezt a levest készítsd el belőle!
Az édesburgonyának nagyon magas a vitamin- és az ásványianyag-tartalma. Már csak emiatt is érdemes gyakran beiktatnod az étrendedbe. Arról nem beszélve, hogy nagyon ízletes. Az édeskés leveshez remekül illik a sajtchips vagy a levesgyöngy.

Hozzávalók 4 személyre:

    2 nagyobb édesburgonya
    2,5 dl főzőtejszín
    2 csapott evőkanál liszt
    1 vöröshagyma
    1 evőkanál olívaolaj
    1 mokkáskanál gyömbérpor
    só
    őrölt bors
    petrezselyemzöld

Elkészítés:

A burgonyát hámozd meg, majd karikázd fel. A hagymát vágd nagyon apró kockákra, és kevés olívaolajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a burgonyát, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ízesítsd sóval, borssal és gyömbérrel. Kis tűzön párold puhára a burgonyát körülbelül 20 perc alatt.

Ha kész, botmixerrel pépesítsd. Tedd vissza a tűzre, és készítsd el a habarást. Keverd simára a tejszínt a liszttel, majd öntsd a forrásban lévő levesbe, és közben folyamatosan kevergesd. Hagyd egyet rottyanni. Az édesburgonya-krémlevest betéttel, apróra vágott petrezselyemmel megszórva, forrón tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések