Hirdessen itt

Vietnamban indít baromfifeldolgozót a debreceni csirkekirály

Az agrárium különböző területeinek fejlesztéséről, az éghajlatváltozás hatásairól, a vízgadálkodásról, valamint az oktatási, kutatási területen megvalósítható együttműködésről is egyeztetett Nagy István agrárminiszter Vietnamban – ismertette az agrártárca (AM) csütörtökön az MTI-vel.
A minisztérium közleménye szerint a magyar miniszter Nguyen Xuan Cuonggal, Vietnam mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszterével csütörtökön reggel adták át a Master Good Kft. Thanh Hoa tartományában felépült baromfifeldolgozó üzemét.

A 12 millió eurós beruházással megvalósult üzem nagy részét, 60 százalékát magyar gép- és technológiagyártók biztosították. A tervek szerint évente 8 millió baromfit nevelnek és dolgoznak majd fel az üzemben, ami a közlemény szerint minőségi fordulópontot jelent majd az ország mezőgazdaságában.

A miniszter szerint ez az együttműködés óriási elismerés a magyar vállalatoknak, amelyek a legmodernebb agrártechnológiát, innovációt helyezik előtérbe a működésük során. A 21. századi, piacképes agrárium felépítése elképzelhetetlen a nemzetközi együttműködések nélkül.

Nagy István a közlemény szerint azt mondta, az elmúlt években dinamikusan bővült a mezőgazdasági termékek külkereskedelmi forgalma Magyarország és a keleti és déli országok között. Vietnamba is jelentősen megnőtt a magyar export, elsősorban az állati eredetű termékek kivitelének köszönhetően.

A Master Good-csoport vezetője a debreceni Bárány László . Családja egy év alatt 19 és fél milliárd forinttal, 59 milliárd forintra gyarapította vagyonát, így Bárány a Napi.hu idei, leggazdagabb magyarokat összegyűjtő toplistáján a 21. helyet szerezte meg, hat helyet lépve előre 2018-hoz képest.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések