A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Városi tőkealapot indít az MFB csoport Debrecenben

Elsősorban helyi kis- és középvállalkozások (kkv-k) támogatására városi tőkealapot indít 10 milliárd forint keretösszeggel Debrecenben az MFB csoporthoz tartozó, kkv-k finanszírozásával foglalkozó MFB Invest Zrt. - jelentették be a város és a bankcsoport vezetői szerdán sajtótájékoztatón a városházán.
Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere kiemelte: az a céljuk, hogy dinamizálják a kis- és középvállalkozásokat, és minél több helyi kkv kapcsolódhasson a városba települt multinacionális cégek tevékenységéhez.

Sipos-Tompa Levente, az MFB elnök-vezérigazgatója hozzátette: kiemelt ágazatként tekintenek az önkormányzatokra, amelyekkel sikerült hosszú távú együttműködést kialakítaniuk. A városi tőkealap-programot az MFB saját forrásból valósítja meg.

Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) volt társelnöke közölte: a választások után kezdeményezni fogják a tőkealapok rendszerének kiterjesztését a megyei jogú városokra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések