A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Johnson: nem lesz vámellenőrzés az ír-északír határon, sem annak közelében

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint London olyan kompromisszumos megoldást javasol az EU-nak, amelynek alapján a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után nem lesz vámellenőrzés Írország és Észak-Írország határán, "sem annak közelében".
Johnson, aki a kormányzó Konzervatív Párt Manchesterben tartott éves kongresszusának szerdai zárónapján szólalt fel, kijelentette: észszerű és építő jellegű javaslatról van szó. Ennek egyetlen alternatívája a megállapodás nélküli Brexit, de Nagy-Britannia nem erre törekszik - mondta.

A brit kormányfő közölte, hogy a javaslat mindkét fél részről kompromisszumokat igényel.

Elmondta: a tervezet olyan megoldást tartalmaz, amelynek alapján a Brexit után is érvényben maradnak a jelenlegi szabályozási rendszerek az ír szigeten a mezőgazdasági termelők és egyéb üzleti vállalkozások számára.

Johnson ennek részleteit nem fedte fel. Kijelentette ugyanakkor: "semmilyen körülmények között" nem lesz vámellenőrzés a Brexit után sem Észak-Írország és Írország határán, sem a határ közelében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések