Hirdessen itt

Új összeszerelő üzemet épít Erdőtelken az SBS Kft.

Kétmilliárd forintot meghaladó összegből új összeszerelő üzemet épít az erőgépek, munkagépek és vasúti szerelvények fémszerkezeteit gyártó, megmunkáló, valamint egyedi hegesztett acélszerkezetek előállításával foglalkozó SBS Kft. a Heves megyei Erdőtelken.
Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) a beruházás szerdai alapkőletételi ünnepségén a kormány kiemelt céljának nevezte olyan magyar vállalkozások megerősödésének, fejlődésének támogatását, amelyek elsősorban magyar munkaerőt foglalkoztatva és hazai csúcstechnológiákat alkalmazva bel- és külföldön egyaránt versenyképesek.

Az SBS Kft. ilyen vállalkozás: innovatív gondolkodás jellemzi, amely komoly fejlesztések megvalósításához segítette hozzá az utóbbi időben - fogalmazott hozzátéve, hogy a cég új projektjéhez a kormány 920 millió forintot meghaladó összegű uniós forrást biztosít a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.

Szabó Zsolt hangsúlyozta, az SBS Kft-nek is köszönhető, hogy Heves és környékének foglalkoztatási mutatói folyamatosan javulnak: az országos statisztikákban az utolsó tíz hely egyikéről mára jelentősen elmozdultak, a legjobbak felé tartanak, és Erdőtelek számára a társaság adófizetőként is meghatározó.

Balogh László, az SBS Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében elmondta: az augusztusban indult és a tervek szerint 2021 januárjában záruló, összességében mintegy 2,3 milliárd forint értékű beruházás célja a munkafolyamatok automatizálása, a kapacitásbővítés, valamint egy új tevékenység: a termékek elő-, illetve készre szerelésének meghonosítása.

Kifejtette: az uniós forrás mellett hasonló nagyságrendű bankhitelből és 400 millió forintos önerőből megvalósuló fejlesztés részeként megépül egy 2000 négyzetméter alapterületű ipari csarnok, ahol új megmunkáló gépet, hegesztő robotot, festőüzemi technológiát, anyagmozgató eszközöket, és 10 darab inverteres hegesztőgépet állítanak munkába. Mindez 35 százalékos kapacitásbővítést tesz lehetővé - jelezte.

Tájékoztatása szerint a beszállítókkal együtt csaknem 400 embert foglalkoztató vállalkozás elsősorban nehézgépekhez, ezen belül is jellemzően földmunkagépekhez gyárt alkatrészeket. Olyan világhírű márkák beszállítója, mint a Caterpillar, Liebherr és a Terex. Termékeinek 97 százalékát exportpiacokon értékesíti, legfőbb célországai Németország, Franciaország, Olaszország, Svédország és Ausztria. Az elmúlt évben a cég nettó árbevétele elérte a 22,5 millió eurót, mely 10 százalékkal haladta meg a 2017-est.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések